Direktlänk till inlägg 19 mars 2011
Jag skriver in receptet på mina CHOKLADMUFFINS som jag bakade igår. Gjorde en dubbel sats, för att det skulle bli som AMERIKANSKA MUFFINS typ.
CHOKLADMUFFINS
(enkel sats)
ca 15 st
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ veckade pappersformar i en långpanna eller på en plåt.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredierserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna.
Fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Nu igår när jag bakade dem, så gjorde jag på dubbel sats och ställde sex stycken i min muffinsplåt, fast det var ju mera smet kvar. Så jag hällde resterande smet i stora pappersformar och ställde på en vanlig plåt.
TEMADAG! Det är visst även tunnbrödets dag idag, en dag som jag tycker bör beaktas... för det är ju gott att käka tunnbröd både avigt och rätt! Men det var hur längesedan som helst då jag köpte hem tunnbröd, så lär nog få göra det nu nån gång...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|